За времето и страстните нещотърсачи * Weather and the passionate somethingseeker

Странна птица е времето. Незабележимо е, а лети толкова бързо, че все не можеш да се начудиш кога порасна онова малко беззъбо човече в бебешката количка... Сякаш беше вчера! 
....................................................................................................................................................................

 Това сме аз и сина ми Наско преди три години. Той е с широко отворени за света очи, аз пък съм с единия крак в детството, а с другия - в света на Големите.
This is me and my son Nasko three years ago. He has wide open eyes for the world, I'm even one foot in childhood, the other - in the world of Adults.
...................................................................................................................................................................

 Година по- късно сме страстни нещотърсачи с най- страхотната къщичка на дърво на света. Той разхожда домашния си любимец, а на мен ми пуши главата.
  A year later, we are passionate somethingseekers with the coolest house on a tree in the world. He walks his pet and my head is on fire.
....................................................................................................................................................................

Това е последното ни превъплъщение - на звездобройци. Звездите, слънцето, луната... всичко е на една ръка разстояние. Блазе ни :)
This is our latest incarnation - as star- gazers. Stars, sun, moon ... everything is at hand. Lucky us :)
....................................................................................................................................................................

Както забелязвате, синът ми не е от най- талантливите художници. Рисуването определено не е сред най- силните му умения, но пък го прави с огромна страст. Също толкова вдъхновено изрязва, лепи, сглобява модели от картон, пластмасови парчета (остатъци от предишни играчки) и други "находки". За мен остава само да се включвам от време на време в творческите му "проекти" и да ги съхранявам старателно в папки, кутии или в хербария на спомените.
Тук е мястото за нещата, които сме правили или правим заедно. Със снимки и подробни обяснения.
As you can see, my son is not the most talented artist. Painting is definitely not among his strongest skills, but he' s doing it with great passion. Equally inspired cut, glue, assemble models from cardboard, plastic fragments (residues from previous toys) and other "finds". My mission is to be included from time to time in his creative "projectsand store them carefully in folders, boxes or in the herbarium of memories.
Here is the place for things we have done or are doing together. With photos and detailed explanations.
Коментари

Iva каза…
Първи последовател съм ти в това толкова мило местенце.Така ме развълнува,идеята ти е разкошна да събираш на едно място тези невероятно мили спомени с растящото ти дете,поздравявам те!
Аз закъснях много,минаха години и сега се опитвам да събера парченцата от детската мозайка на моите деца,но ти не пропускай и миг.Записвай всяка думички,снимай всяка муцка,пълни спомените си и след години ще си щастлива ,че ги имаш повярвай ми!Ще надничам и тук с най-голямо удоволствие :)
Miss Emerald каза…
Просто страхотна идея! Толкова е хубаво, когато има частица запазен спомен от детството на децата ни! Все още пазя един стар телефон, на който бях записала синът ми, когато беше в детската градина и сега понякога си пускам трите детски песнички, които съхраних на него. Много мило ми става, особено, когато пее за "джоджетата"!
С удоволствие ще чета всяка една публикация! Благодаря, че споделяш толкова ценни за вас моменти с нас!
Поли каза…
Невероятна идея! Благодаря ти, че ни допускаш в този толкова личен свят. И дано скоро станете "Трима с мама" :-)
Green-Eyed Girl каза…
Момичета, сърдечно благодаря за милите думи! Надявам се, че блогът ще е интересно и полезно място за много родители и техните деца. Отворена съм за всякакви идеи и предложения. Хвърлете поглед и към лентата вдясно, където има препратки към сайтове с картинки за оцветяване, детски песнички, хартиени кукли и прочее.
Lidiya каза…
Поздравления за новия блог! Много ми беше интересно да разгледам публикациите досега, но като че ли тази ми допадна най-много :)Много е мила!

Популярни публикации