Светът е оцелял, защото се е смял!

............
Тригодишно момченце пътува с майка си в автобуса. По някое време детето се разплаква. Една добра лелка, за да го успокои, му подарява ябълка. То взима ябълката и се усмихва.
Майка му прошепва:
- А сега какво трябва да кажеш?
Момченцето се обръща към лелката с думите:
- Мита ли е?
...........
Вярно е, ежедневието с дете е всичко друго, но не и скучно :) Толкова много небивалици, толкова много усмивки... Убедена съм, че започнете ли да ги записвате, след осмата година вече ще сте изпълнили няколко тетрадки. А помните ли на какво се смяхте най- много, когато бяхте малки? Вероятно на същите смешки, от които децата ви днес се превиват от смях (а вие с досада въртите очи)... 
И понеже днес е Денят на шегата (тоест смехът е разрешен под всякаква форма и във всякаква опаковка), двамата с Наско избрахме да ви поздравим с едно любимо деЦко :) Всички майки, които обичат да крият сладкото на високо, да се чувстват специално поздравени ;) 


Коментари

Хех,..чудесна публикация.
Винаги много съм харесвала чувството ви за хумор..
Усмивки от нас с Александър за днешния ден на шегата :)
VioletCloudlet каза…
Усмихна ме... това за митата ябълка ме просълзи... Прочетох я на Алек, като финала оставих на него. Той вместо да каже 'Благодаря" или да попита за това дали е мита каза , че от непознати не взима нищо ;) Не е много мило от негова страна спрямо старицата, нали ?!
Маги каза…
Усмивки и от нас с Емо, Вели. Чувствам се специално поздравена. :D
Green-Eyed Girl каза…
Краси, в такива сиви дни като днешния, чувството за хумор е животоспасяващо. По тази причина двамата си направихме маскарад (докато подреждахме гардеробите):D
Вили, предполагам, че и приказката за Снежанка е повлияла до известна степен за отговора на Алек ;)
Маги, радвам се, че поздравът ти е харесал :)
Te4eto каза…
И след 1 април се чувствам поздравена!
И много ме усмихнахте - и вие и прасенцето!

Популярни публикации