Призраци от листа * Ghosts of leaves

Когато бях дете, много обичах да слушам (и разказвам) истории за призраци. Такива, от които ти настръхва кожата по гърба и ръцете и не смееш да затвориш очи за сън. Ама то пък и какви призраци бяха! С копита, остри зъби, огромна козина и рога! Дебнеха ни навсякъде (в асансьора, под леглото, в гардероба, в мазето, дори в бабината чанта)... Понякога само тракаха и чукаха, друг път стенеха страховито, а нерядко се е случвало и да мяукат :) Сигурна съм, че днес много малко малчугани знаят какво са караконджули, таласъми и торбалани. Ама то пък кой ли караконджул е толкова луд, че да се завре в гарсониера?! Призраци обаче е имало, има и ще има (под каквато и да е форма). Ние използвахме окапалите есенни листа за няколко страховити приятели.
When I was a kid, I loved to listen to (and telling) stories about ghosts. Those who bristles skin on the back and arms and you dont dare to close your eyes to sleep. What a ghosts! With hooves, sharp teeth, big hair and horns! We were watching them everywhere (in the elevator, under the bed, in the closet, in the basement, even in granny's bag)... Sometimes they only tracked and hammered, sometimes creepy groaning, and often has happened to meow:) I'm sure very few kids today know what they are bogy, goblins and torbalani. But what kind of  bogy is so mad to live in a small apartment? But there was a ghost and there will be (in any form). We used couple of windfalls autumn leaves to make a few creepy friends.


Материалите за тях са:
есенни листа от клен
бяла акрилна/ темперна боя
четка за рисуване
черен маркер
ножица
брокат (по желание)
достатъчно студен ден, за да го посветите на майсторене
autumn leaves of maple
white acrylic / tempera paint
paintbrush
black marker
scissors
brocade (optional)
cold enough day to devote it to craft

Обърнете всяко листо с жилките надолу и заоблете с ножица горната му част, за да заприлича на глава на призрак.
Turn each leaf so that the points face up and use the scissors to round the top to resemble a ghost's head.

Боядисайте листата в бяло (от двете страни). Ако е необходимо, повторете с втори слой боя за по- голяма плътност.
Paint the leaves white (front and back). If needed, give them a second coat.

Докато боята все още не е изсъхнала, поръсете повърхността на листото с брокат.
While the paint is still tacky, sprinkle the surfaces with glitter.

Щом и последният слой изсъхне добре, нарисувайте с маркера страховитите призрачни листа. 
Once the paint dries, use the marker to draw on ghostly facial features.
Можете да нанижете готовите призраци на конец и да ги окачите като гирлянд или да ги залепите из стаята. Изборът оставяме на вас :)
You are ready to cast on ghosts of thread and hang them as a garland or stick them around the room. The choice is yours :)


А ето така изглежда най- великият призрак на света :)
And is the greatest ghost of the world :) 

Коментари

Mila каза…
Леле, Вели, страхотни са! И толкова оригинални и лесни! Много се смях за караконджула в гарсониерата-ами освен за него няма да има място за друго-даже и деца, които да плаши:)) Ха-ха-ха-ха! Много благодаря за участието при нас! Надявам се, Наско е оздравял и помага активно ;) Хубав ден!
Neli каза…
Чудесна идея! Благодаря за споделянето!
Miss Emerald каза…
Ха-ха, смешно ми е за гарсониерата и се замислих, ние като бяхме се натъпкали в боксониера 4 човечета, то затова нямало призраци дето да ни уплашат!
Много оригинална идея, Вели! И където се вика във всяка къща има мат'риал, за да можем да си направим такива призрачета, само листенца да съберем, но това като оздравея и секне кранчето дето е потекло от носленцето ми! На теб благодаря за чудесната публикация и усмивката, която породи в мен и доброто настроение!
bejko каза…
Ех,че са готини а и много лесни за изработване!точно се чудих каква нова и по-интересна украса за Хелоуих да направя в къщи!благадя ри за споделянето и обещавам да ги направим с децата!Усмивки!
Te4eto каза…
Смайваш ме с идеи!!! И лесно и ефектно и забавно - СУПЕР!
Поли каза…
Отново адмирации за идеята! И бързо и лесно и ефектно!!!
Green-Eyed Girl каза…
Благодаря на всички ви за милите думи! Надявам се, че ще направите купища духчета у дома! Ако не за Хелоуин, то поне за забавление.
Мила, Наско е здрав и в разцвета на лудостта си :)Тони, бързо оздравяване ти пожелавам! Бежко, да не забравиш да се похвалиш с хелоуинската украса :)
Ivaalex каза…
Ау, супер е... за тази година вече имаме призраци, но за догодина вече,... ще го осъществим.
VioletCloudlet каза…
Вели, призраците ви освен да ме развеселят да ме изплашат не могат. Толкова са сладки , че ти идва да ги гушкаш. Виж малкия ми син се попритесни като ги зърна и започна яростно да крещи бууууууууу... деца, толкова са сладки и креативни ;)

Популярни публикации