Летни школи за сръчковци и любопитковци

Нищо не е по- страшно от скучаещи деца. Главите им раждат сценарии, от които и самият Хичкок би се стряскал насън. А кое е по- отегчително и изтощително (и за деца, и за родители) от лятната ваканция в голям прашен град? Еднообразието. Ето как да преборите скуката това лято. Няколко предложения за малчугани (и спасения за родителите им) :))
Nothing is worse than bored kids. Their heads birth scenarios from which Hitchcock himself would be frightening dreams. And what is more boring and exhausting (for children and parents) of summer vacation in the big dusty city? Uniformity. Here's how to combat boredom this summer. Several suggestions for kids (and salvation for their parents):))

София
Готвене за малчугани
Детето ти е злоядо? Или е пристрастено към заведенията за бързо хранене? А как стоят нещата с шоколада и бонбоните? Здравословно хранене и култура на хранене - ето на това ще научат детето ти в "Готварски курс за родители и деца". Всяка събота по обедно време (между 11.00 и 13.00 ч.) в детски образователен център „Зорница” (кв. "Лозенец", ул. "Горски пътник" № 1-3) деца на възраст 5- 10 години нахлупват готварските шапки и под вещите напътствия на професионален готвач от Евро- Ток България започват да приготвят кулинарни изкушения (родителите са само наблюдатели).
Повече информация на тел. 0895/037035 и http://www.euro-toques.bg/eurotoque/home.nsf/0/F5CFDE4B5B44539BC2257816006C7075

Забавни уикенди в софийския зоопарк
За четвърта поредна година малчугани ще майсторят и ще се забавляват на сцената (до детската площадка) в Столичната зоологическа градина. Всяка събота от 10:30 до 13:00 ч. през месеците юни, юли и септември там ги очакват: арт кът за рисуване и оцветяване, кът за рисунка на лице, кът с образователни игри, кът за колективни игри. И разбира се... подаръци за всички. Мероприятието е напълно безплатно.

По стъпките на Мелпомена
Детето ти проявява забележителни артистични заложби? Или обожава да ходи на куклен театър? С лекота разказва забавни истории? Или напротив, срамежливо е и трудно общува с връстниците си? Тогава лятната театрална школа на Ариел театър е точно за него. От 18.07. до 12.08. (от понеделник до петък, 9-13 часа) децата ще се учат на куклено и актьорско майсторство, сценично поведение и танци, рисуване и музика. 
Ето тук http://www.arieltheatre.com/index.php?3 ще откриеш повече информация (или позвъни на тел. 02/872 25 40 или 02/490 11 12). 

Варна
Лятна школа по изкуствата
Родителите, чиито деца са увлечени от изкуствата, познават добре арт клуб "Арлекин" (ул. "Цимерман" 12). На останалите препоръчвам лятната им школа (от 1 юни до 1 септември, всеки работен ден, от 13,30- 17,00 часа). Училище за фокуси, курс за млади кулинари, работилница за приложни изкуства, актьорско майсторство и танци са само част от предлаганите занимания за деца на възраст 4- 10 години. За допълнителна информация  позвъни на 0878/ 76 19 14 и провери на http://www.arlekinart.com.

Бургас
 В света на занаятите
И това лято Етнографския комплекс в гр. Бургас (ул. „Славянска” 69) ще зарадва сръчните малчугани с школа по традиционни народни занаяти и съвременни приложни изкуства. От началото на юли до края на август (понеделник- петък, от 10- 13 часа) децата ще рисуват върху стъкло, коприна и керамика, ще изработват колажи  и декоративни пана, ще се учат да плетат и бродират традиционни български шевици...
Повече информация на тел. 842587

Дано съм ви била полезна :)

Коментари

Donika каза…
Сега виждам предложенията и въпреки , че не мога да се възползвам- информацията е безценна и много полезнам.Сега ще потърся нещо и за Пловдив.Страхотна идея ми даде:-))
Green-Eyed Girl каза…
Дони, потърсих инфо и за другите по- големи градове, но нищо не открих. Ще се радвам, ако споделиш и за Пловдив. Прегръдки!

Популярни публикации