Картичка за най-прекрасното дете на света * Card for the most wonderful child in the world

 

На снимката долу са малка част от картичките, картините и писмата, които с годините съм получавала за осми март от сина ми. Цветни, сърдечни, изписани с разкривени букви и много обич, за мен те са своеобразни медали върху ревера на майчинството. Сигурна съм, че и вие имате куп такива сърдечности и че с всяка изминала година броят им нараства все повече и повече и че все по-трудно отказвате да се разделите с някоя от тях. Нали? 
Може би тук е моментът да ви попитам: кога за последен път подарихте на детето си с подобна прекрасна изненада, направена със сърце и ръце, а не купена набързо от магазина? Дали точно този 8 март не е най-подходящият момент за подобен жест? С нещо малко и сърдечно, носещо скрито послание. Нещо като признание, като обещание... като картичка например. Картичка със <3 

Ето и какво ще ви е необходимо за изработването на такава картичка:
- цветни картони и хартии (формат А4)
- двойно залепващо тиксо
- флумастери, тънкописци
- ножица
- камъчета и други декорации (по желание)


Прегънете цветния картонен лист на две и очертайте отгоре дланта си като леко застъпвате в сгъвката (това е частта, която няма да се изрязва).


Изрежете внимателно по очертанията.


Вземете цветен лист с размери 11х11 см, сгънете го на две и изрежете от него сърце.


Тук е мястото за вашето послание. Напишете нещо кратко, с много обич :)


Залепете сърцето с двойно залепващо тиксо във вътрешната част на картичката с дланите ви.


Украсете предната част на картичката така, че да напомня на детето за майчините ръце. Или импровизирайте с мини колаж от снимки.


Изненадайте детето си сутринта, малко след като то ви е изненадало със своя подарък, изработен с много обич и старание специално за най-прекрасната майка на света :)



Коментари

Популярни публикации