Каша за душата или Андерсен за напреднали


Откакто свят светува зимата се смята за сезон на приказките. Сгушени на топло у дома, малките наблюдават през прозореца как студените ветрове и бури бушуват навън, а въображението им пътува през девет планини в десета. Там, където вълшебни герои побеждават великани, откриват чудни земи и развалят страшни магии. Дааа, в света на приказките всичко е възможно. Разказвачите на истории знаят това по-добре от всички. Отворете приказната съкровищница на вълшебника Ханс Кристиан Андерсен и ще се убедите сами! 
Или по-добре идете да я видите с очите си!  В столичната галерия „The Art Foundation (на ул. „Дякон Игнатий” 19) светът на Андерсен разгръща вълшебството си с постановката „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата”.


Това е представление за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Избора на пътя, по който да поеме – пътя на духовното или пътя на материалното. Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга, разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен избор – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).

Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Анимация: Стела Танева
Музика: Милен Апостолов
Звуков дизайн: Владислав Йорданов
В ролите: Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Коментари

Популярни публикации