Свещници от 1001 нощ


Летните приказки нямат край - приключенията те връхлитат още с отварянето на очите сутрин и продължават до къъъъсно вечерта. Истории за принцове и принцеси, за пирати, за извънземни и страховити чудовища. Сенките им тихо се промъкват в тъмното, рисуват силуети по стените и шептят през отворените прозорци. Вие по колко приказки улавяте на ден? Записвате ли ги или ги оставяте да се измъкнат тайничко на пръсти?.. 
Сигурно сте забелязали, че нощните истории са най-опасни. Те ненадейно изскачат от гардероба, изпълзяват изпод леглото или връхлитат през прозореца. Рошави, диви и сърдити :)
И точно тук ние се намесваме в приказката с вълшебен свещник, облян в цветове. Щастливият край е сигурен!

Такъв вълшебен свещник се прави от: 
1 бурканче или малка стъклена чашка
50-тина цветни капчици роса (или стъклени мъниста)
лепило за стъкло и пластмаса
чаена свещ


Внимателно почистете и измийте бурканчето. Отстранете всяка следа от хартия или лепило по повърхността му. Започнете да лепите внимателно капчиците\ мънистата една по една. Прекрасна възможност да тренирате търпението си :) 


Изчакайте лепилото да изсъхне добре. Бихте могли да направите дръжка от тел за свещника и да го закачите в градината или на балкона. 


Запалете чаена свещ и я поставете в готовия свещник. Красиво е, нали? Направете още един... и още един... и ще се пренесете в приказките от 1001 нощ.
Щастливо лято на всички! Ще се радваме, ако споделите в анкетата ни (в горния десен ъгъл) къде ще прекарате почивката  си това лято :)

Коментари

Deni каза…
Страхотна идея, благодаря!
Bo каза…
Интересно и красиво! Обожавам свещници и свещи! :)
Green-Eyed Girl каза…
Радваме се, че идеята ви е харесала :)На живо изглежда още по-красиво. Не знам защо фотоапаратът се изложи така...

Популярни публикации