Хайде на закуска! * Breakfast Time!
Неделя сутрин е. Мъглива и дъждовна или слънчево срамежлива... няма значение! Неделите винаги преливат от симпатичност :)) Чиниите все още дремят в шкафа, чашите лениво се протягат върху лавиците... Сгушени една в друга вилиците и лъжиците мълчат. Не се чува подсвиркването на чайника, няма го и шушукането на салфетките. Перфектната тишина, в която да се разпаднеш на молекули!
И после някой слага точка на сънуването си, одеялото му тихо се приземява върху пода и със сънени стъпки същият този някой бавно превзема банята. А след това и кухнята. Почти ритуално си приготвя чай (докато тананика нещо на ABBA). Отваря и затваря шкафове, потраква, похлопва... и дава начало на Големия сутрешен концерт :)) По правило този някой съм аз. И по правило неделята е запазена територия за палачинките.
Поглеждайки резултатите от анкетата ни, май не е само при нас :))) Тази сутрин обаче ще изоставим уюта на традицията и ще последваме стъпка по стъпка хронологията на една друга любима закуска... За всички, които ги споделиха като мммммммного любими -
Пържени филийки
(познати още под името Джиджи-папа или Френски тост)
10 филии сух хляб
1 ч. ч. прясно мляко
3 яйца
1 ванилия
олио (за пържене)
Разбийте яйцата на пяна, прибавете към тях ванилията и млякото (на фина струйка). Потопете в получената смес всяка една от филийките.
След това внимателно изпържете от двете страни в леко намаслен тиган.
Когато се зачервят достатъчно (и от двете страни), извадете от тигана и ги отцедете от излишната мазнина.
Коментари