Празнично, с преобладаваща усмихнатост :)


...За детските спомени, които дават криле...


Стръмен баир. Тези две думи са напълно достатъчни, за да отключат в мен спомена за едно лято преди двадесет и пет години, когато подкарала новия си велосипед, се изправих лице в лице с поредната сложна каскада. Преценяващият терена поглед, изтласкването с крака, убедителното "мечка страх, мен - не", скоростното спускане по баира... И ръкоплясканията, бурните възгласи на момчетата зад гърба ми, когато се приземих с колелото на другия край (с ожулени колене и лакти, но с гордо вдигната брадичка :)... В живота има силни и впечатляващи мигове като този, които остават живи за цял живот (също като последвалото недоумение на майка ми момиче или момче се е изправило срещу нея, цялото в кръв и кал)...
Няма по- ценно наследство от детските спомени. Спомени без бръчки и петна: за тайно прибирани на балкона (или в гардероба) у дома котета и безславното им връщане вечерта, за първите ваканции (при баба или в залата по гимнастика), за пораженията като най- добри учители и успехите като вдъхновяващи стимули. 
Когато си дете, и преживяванията, и хлябът имат по- различен вкус. Празниците са по- ярки, грешките - по- забавни, а времето, прекарано в игри - безкрайно... Да бъдеш дете означава да прощаваш бързо, да обичаш безкористно и да вярваш в красивото и доброто. 
Е, дали не бихте искали отново да сте деца? За ден. За седмица?.. Може би няма по- подходящ ден от днешния, за да сбъднете желанието си. Започнете с двойна порция сладолед (вместо кафе), обадете се на най- добрия си приятел\ка от детските години, а вечерта си подарете... лунапарк. Спрете порастването с няколко часа! Така ще зарадвате и себе си, и детето си.
Слънчев празник от нас с Наско :))


...........................................................................................
p.s.: До родителите, живеещи в София: Доведете децата си на Детския панаир през уикенда (събота и неделя, 10- 18.00 ч., в Градската градина).   ТУК ще да намерите програмата с всички работилнички и забавления. Усмивките са гарантирани :) 
p.р.s.: Не забравяйте за празничния ни конкурс с награда. Остават по- малко от десет дни, за да се включите :)

Коментари

Te4eto каза…
Честит празник и на вас с Наско!
Маги каза…
Честит празник и от нас с Емо! :*
Miss Emerald каза…
Вели, честит празник и на двама ви! Толкова хубаво си описала нещата, толкова хубаво ми стана, че малко си позагубих думичките, но пък се сетих и за моето детство, за подобните случки и още веднъж ми се прииска да бъда дете поне за един ден! Картинката, която си подбрала е изключително подходяща и отразяваща толкова детски мечти, полети, вълшебства!
Поли каза…
Чудесна си! Весел празник на Наско от мен и патиланците в къщи! Желаем ви усмивки :-)))
Чудесни сте..А разказа ти е толкова вълнуващ..И..ако искаш вярвай, но като прочетох "Стръмен баир" първата ми мисъл беше "КОЛЕЛО"...Точно такива спомени имам и аз от детството си..Бъдете здрави!

Популярни публикации