На гости на... Биляна от Страната на чудесата


Първото нещо, което си казваш, когато срещнеш Биляна, е: "хм, май отнякъде го познавам това момиче". И докато се чудиш кога и при какви обстоятелства сте се запознали, тя започва да говори с кроткия си напевен глас, да се усмихва и грациозно да жестикулира. Ситуацията се прояснява - познаваш Биляна от приказките :) Тя е една от онези феи, които знаят формулите за вълшебства. Но не се оглеждай стратегически за вълшебна пръчица! Биляна омагьосва с... четка. И с прекрасни бижута (към които аз лично съм пристрастена). Не обича да говори за себе си, но всяка творба, излязла изпод ръцете й, разказва история... За Алиса, Червената шапчица, мистични същества и вълшебни птици... Коя е Биляна? „Обичам да
 чета и мързелувам. Първото съвпада с професията ми - илюстратор съм на детски книги, второто ... :) Не мога без любимите ми същества, без интернет и без кафе. В момента мечтая за пътуване, което ми предстои, и за професионални изяви... за простички всекидневни неща.”


Каква мечтаеше да станеш като малка?
Не си спомням точно, но свирех на пиано и пеех :)

А когато порасна?
Когато порастнах си мечтаех за професията, която имам.

Най- голямата ти беля?
Беля... Ами сигурно са доста, въпреки че бях кротко дете. Сещам се, че с моя приятелка звъняхме по телефона на непознати хора. 


Кое често те връща в детските ти години?
Книгите.

Трябва ли да си сръчен, за да се занимаваш с изкуство?
Не, майка ми винаги се учудва как се занимавам с бижутерия :) Но трябва да имаш и много желание за работа и талант. 

Къде се раждат добрите идеи?
Различно, може и късно вечер преди заспиване или след приятен разговор с приятели, но най- вече, когато седна сериозно пред белия лист.

Как започна всичко? Кога откри, че майсторенето ти носи удоволствие?
Израстнала съм в семейство на художници. Откакто се помня нещо се рисува, изработва, говори се за изкуство, така че открай време...

Към кои цветове си пристрастена?
Мисля че към зеленото и лилавото. Имам доста такива дрехи :)


Спомняш ли си първото бижу, което направи?
Не точно, но помня първата група бижута, които направих и първата си клиентка.

А има ли аксесоар, с който упорито отказваш да се разделиш?
Бижутата, които изработвам не пазя. Лесно се разделям с тях, когато знам, че хората им се радват. Иначе имам пръстен - подарък от баба ми, който не свалям от ръката си.


Какво има по много на бюрото ти?
Бюрото ми е една голяма работна маса, която делим с приятеля ми и се редуваме да работим на нея. Това е лесно, тъй като всеки от нас има предпочитана половина от деня за работа. Когато работя, разхвърлям всички материали, които ще ползвам, около себе си и не прибирам преди да съм свършила.


Какво обичаш да правиш, когато не твориш?
Обичам да чета.

Талантът, който много ти се иска да притежаваш?
Не съм мислила по въпроса... Уважам и се възхищам на музикантите, както и на всички хора с талант.

Ето къде можете да намерите уникалните бижута на Биляна:

Коментари

Поли каза…
Ех, най-после да се запозная, макар и виртуално с тази фея. Познавам бижутата и от фейсбук и .... не можеш да ги видиш без да ги пожелаеш всичките :-)
traiana каза…
Прекрасна гостенка, хуквам да видя бижутата:)
интересна гостенка, вели - с интерес изчетох всичко и се запознах с нея - наистина прави уникални неща...Завидих й благородно на работния кът - чудно местенце....Сега и аз отивам да разгледам бижутата й....
KalySto каза…
Този коментар бе премахнат от автора.
KalySto каза…
Вeли, благодаря,че ни срещна с Биляна!Бижутата и са прекрасни и отдавна си мечтая да притежавам от тях, но нали съм си взискателна искам да имам еднакви и обеци, и пръстен,а те ТОЛКОВА бързо свършват. И няма как да е по-друг начин - всичко е невероятно вълшебно!
Биляна, искрените ми адмирации към един истински творец!
Уникална гостенка...Очарована съм от творбите й! Благодаря ти, Вели..

Популярни публикации