"М" като Май и Музика

През последните дни няколко шарени пиана, разположени на стратегически места из София (площад Света Неделя, Докторската градина, езерото Ариана, градинката до Руската църква), привлякоха вниманието ми. Вярна на любопитството си, проверих каква е идеята зад тези арт инсталации и открих нещо интересно, което предстои да се случи през следващите седмици на май.
Културна организация Модо представя първото издание на фестивалът  SM&RT: Музика със субтитри и изкуство. 11-дневен фестивал, който ще се проведе в Централен военен клуб (12- 22 май 2012). За най- малките посетители организаторите са предвидили Концерти на възглавници и арт работилници за деца.
Ето какво точно ви очаква:

Да творим заедно
В подкрепа на детската креативност, студентите от специалност "Дизайн за детска среда" от Националната художествена академия организират забавни творчески работилници. С много цвят и въображение ще се изработват хартиени играчки, градове, музикални инструменти, нестандартни портрети и рисунки (всяка творба остава при  за спомен от събитието). Участието е безплатно. Работилниците ще се проведат в Зала 1 на Централния Военен Клуб от 13:00 до 17:00 часа на 13.05., 19.05. и 20.05.2012 г.

Концерти на "меко"
Концертната зала на Централния военен клуб пък ще посрещне вас и децата ви на съботно-неделни Фестивални Концерти на възглавници (на 19. и 20.05., от 11 ч.).
Във фокуса на фестивалните концерти ще е музиката на Дебюси и Рахманинов, изпълнена от международно изявените музиканти Андрю Броунел (пиано) и Ружа Семова (пиано). 150 меки възглавници, двойно повече цветни моливи и музикални листове ще са на разположение на малката-голяма публика. И за да направят Фестивалните Концерти на възглавници още по-вълнуващи, организаторите са подготвили музикален подарък – изненада от Little Owl за всяко дете .
Резервации може да направите с e-mail на info@rabotilnicata.com. 
Цени на билетите:
Родител и едно дете – 25 лева; двама родители и едно дете – 30 лева; един родител и две деца – 30 лева; двама родители и две деца/три деца – 35 лева (закупуването на билетите е в деня на концерта, половин час преди началото му).



Коментари

traiana каза…
Прекрасно! Жалко, че е само в София:)
Еха,...прекрасно..Жалко,че 19-ти е работен ден..Но на другите с удоволствие ще се присъединим..
Green-Eyed Girl каза…
Траяна, старая се да следя забавни и артистични мероприятия като това в цялата страна :) Надявам се, че скоро ще имам повече информация за останалите големи градове от страната.
Краси, надявам се, че ще успеем да се видим на някоя от работилничките поне :)

Популярни публикации