Вълшебните моменти * Magic Moments

Остават 3 дни до Коледа. Идеалното време да поговорим за вълшебните моменти в живота. Онези, които те връщат при себе си отново и отново. Моментите, в които пътуваш години назад, и за които мечтаеш месеци (че и повече) напред. Поднесени с чаша кафе или чай, напудрени с малко канела или какао, подсладени или не, ароматни и хрупкави... Моментите, в които животът аплодира, смее се и вика "още" :) А вълшебстването започва от рано сутринта с тропащи боси крачета (и най- сладките прозявки на света)...
Точно както в кухнята ни през уикенда, в която се носеха облаци от брашно и пудра захар, стриваха се подправки, бъркаше се, месеше, точеше, изрязваше и печеше часове наред :)  
Малко споделено вълшебство от нас за вас...

... и за една много сладка бъдеща мама...

Успяхме ли да ви вдъхновим за вълшебстване? Запрятайте ръкавите тогава, викайте джуджетата и да започваме!
Най- напред с тези прекрасни къщички от нуга върху мъфините със захарна глазура :)

Някакви идеи за сутрешната коледна закуска?! Ние вече имаме предложение за вас: сандвич- Снежко, захарно бастунче и чаша горещ шоколад :) Възражения?

Или парче здравословна пица, украсена като елха (с извара, бланширан спанак и фигурки от чушка)...

Страхотно предизвикателство за всяка майка- вълшебница (и малките й помощници) е джинджифилената захарна къщичка. Ето тук ще научите как се прави тя, а по- лесен (и евтин) вариант са намерили във Family Kitchen.


Апетитни и страхотни за украса са витражните сладки. Ароматни и със захарно сърце. Ако сте пропуснали поста на Зори за това как се правят, непременно се отбийте при нея. Няма да съжалявате.

А какво ще кажете за това? Дядо Коледа от ягоди и бита сметана :) Мммм... Освен сусам (за очички и нослета), можете да използвате шоколадови или захарни пръчици.

Сега ви оставяме на чаша горещ шоколад, вперили поглед към обещанието за снежна Коледа (между другото очичките са от бонбони маршмелоу и шоколадови дражета) и...

нека магията на коледните празници бъде винаги с вас!

Коментари

Unknown каза…
Вели,невероятна си,така ме зареди с този пост,усмихна ме и ме стопли!Ако знаеш как ми липсват малките боси крачета и сладки сутрешни прозявки-много отдавна станаха големи крачета и прозявки от много далече,уви...но нали на Коледа стават чудеса...Благодаря ти за усмивката,която ми донесе!
Ivaalex каза…
Пу, шоколада с очички за мен... прекрасни идеи. :) Весели празници от нас.
phoenix каза…
Страхотни сладки сте спретнали... не си губите времето вие двамата... :)
Аз си заплювам ягодите...
Bo каза…
Всичко е толкова страхотноооо... и празнично... и вкуснооо...:)
Miss Emerald каза…
Вели, толкова е уютна, стопляща, сладка и празнична публикация, че аз мисля да си остана тука! И да й се наслаждавам дълго време!
BEARKIS каза…
Всичко е много вкусно,идейно,коледно зареждащо...обаче за ягодите...еееех,пак ме изпревариха!!!Сладки празници!!!
Green-Eyed Girl каза…
Момичета, от коментарите ви оставам с впечатления, че никоя от вас не пости и не е на диета :) Наслаждавайте се на сладката страна на празниците и не забравяйте да споделите апетитните си произведения с нас!
Поли каза…
Горещ шоколад и топли меденки с мнооооого канела /ако успея да си открадна някоя де/. Невероятно завладяваща публикация!
Rossy Ilieva каза…
Много топло сладко и празнично! Ако досега не се настройвах за Празник, ти ме подтикна по неповторим начин, както винаги!
А нещо соленичко за нелюбителите на сладкото? Е, аз ще си измисля, важното да е уютно.
Nana каза…
Весела Коледа и щастливо посрещане на Нова Година, Вели! ♥♥♥

Популярни публикации