сряда, 4 април 2012 г.

100% газ, спирачки...


Още в момента, когато взе решението да вземеш сина си в офиса (само за днес, нали?), беше наясно, че си напът да извършиш огромна грешка. И въпреки това... Изправени срещу теб обстоятелствата те уверяваха, че не, ти наистина нямаш друга алтернатива. Да видим... Оставяш го на бюрото си с уговорката да не мърда и нищо да не пипа, а ти ей сега се връщаш... Пет минути по- късно кулминацията е налице: младежът е вкарал такъв фън шуй на бюрото ти, че ако искаш да намериш каквото и да е, ще ти трябва полицейско куче. Грешка - две полицейски кучета. Столът- въртележка, по обясними причини е окуцял, а мониторът на компютъра ти е здраво брониран от самозалепващи листчета. 
Започваш да се питаш какво ли още ще се случи преди края на работния ден... В съзнанието ти изплуват култови кадри от "Годзила" и "Денят на независимостта". Не бързай да се отчайваш. С помощта на няколко ключови канцеларски материала можеш да намериш занимание на момчето си. Поне за няколко часа.  

Най- напред изрови от бюрото си:
- няколко гуми за триене (поне два вида)
- макетно ножче
- моментно лепило
- кабърчета
- перманентни маркери

Най- напред нарежи гумичките с макетния нож (на по- малки и по- големи парчета), според модела на превозното средство. Ако детето ще е автомобилният инженер, по- добре му дай да реже с ножичка. 

Слепете отделните части с капка моментно лепило.


Монтирайте гумите от кабърчета и...  

... вече си имате едно готово камионче!

Комбинирайте и останалите части от гумения конструктор, за да направите още превозни средства. Нарисувайте прозорци и врати с перманентния маркер. Точно такива колички и камиончета няма да намерите в никой магазин. Гаранция! 

NB: Играта не е подходяща за деца на възраст под 4 години, заради опасност от поглъщане на някоя от частите.
4 коментара:

KalySto каза...

Хи,хи,хи, тъкмо се чудех какво ще го правя моят батко във ваканцията другата седмица.Ще имам предвид идеята ти, но ще драпам със зъби и нокти да го остава на някого преди да го взема с мен :))))

Поли каза...

Забавление за няколко часа? Определено не повече от 30-40 минути и то през цялото време ще трябва да гледам как шофира, да казвам "старт" и "стоп" и дори да шофирам и аз :-)))) Но идеята е страхотна!!!!

Te4eto каза...

Даа, явно Наско е от децата, които се заиграват... наистина идеята си я бива, но за продължителността на ефекта не съм сигурна.
Имам малък (еднодневен) опит от 6 годишен с мен в офиса... решението е далеч от мама, в друг отдел с услужливи лели, които да са склонни да разпечатват и ламинират картинки...
Ама не са се сетили за камиончета!

Green-Eyed Girl каза...

Кали, с баба или дядо винаги е за предпочитане ;)
Поли, какво е един автомобилен състезател без верния си навигатор?!
Тече, тези лели са незаменими и добре, че винаги има поне по една наблизо, която да спасява положението :)