Хайде на закуска! * Breakfast Time!


Неделя сутрин е. Мъглива и дъждовна или слънчево срамежлива... няма значение! Неделите винаги преливат от симпатичност :)) Чиниите все още дремят в шкафа, чашите лениво се протягат върху лавиците... Сгушени една в друга вилиците и лъжиците мълчат. Не се чува подсвиркването на чайника, няма го и шушукането на салфетките. Перфектната тишина, в която да се разпаднеш на молекули!   
И после някой слага точка на сънуването си, одеялото му тихо се приземява върху пода и със сънени стъпки същият този някой бавно превзема банята. А след това и кухнята. Почти ритуално си приготвя чай (докато тананика нещо на ABBA). Отваря и затваря шкафове, потраква, похлопва... и дава начало на Големия сутрешен концерт :)) По правило този някой съм аз. И по правило неделята е запазена територия за палачинките. 
Поглеждайки резултатите от анкетата ни, май не е само при нас :))) Тази сутрин обаче ще изоставим уюта на традицията и ще последваме стъпка по стъпка хронологията на една друга любима закуска... За всички, които ги споделиха като мммммммного любими - 

Пържени филийки 
(познати още под името Джиджи-папа или Френски тост)

10 филии сух хляб
1 ч. ч. прясно мляко
3 яйца
1 ванилия
олио (за пържене)


Разбийте яйцата на пяна, прибавете към тях ванилията и млякото (на фина струйка). Потопете в получената смес всяка една от филийките.


След това внимателно изпържете от двете страни в леко намаслен тиган.


Когато се зачервят достатъчно (и от двете страни), извадете от тигана и ги отцедете от излишната мазнина.


Излишно е да споменавам, че готовите филийки се сервират топли и в компанията на домашно сладко от череши или ягоди, с мед, карамелен сироп или сироп от боровинки. Може и само леко поръсени с канела. Но задължително - с мнооого любов :))


Коментари

Ivaalex каза…
По правило при нас съботата е палачинковата... и обикновено на тати. Поздрави.
Miss Emerald каза…
Ох, а докато дойда до блога, за да ви кажа колко прекрасна закуска повнасяте, то стана време за вечеря! Нищо, насладих се обаче с всички сетива на това любимо изкушение!
Ех, Вели...макар да съм преяла в този час на деня ми се прииска и аз да направя пържени филийки...

Популярни публикации