100% газ, спирачки...


Още в момента, когато взе решението да вземеш сина си в офиса (само за днес, нали?), беше наясно, че си напът да извършиш огромна грешка. И въпреки това... Изправени срещу теб обстоятелствата те уверяваха, че не, ти наистина нямаш друга алтернатива. Да видим... Оставяш го на бюрото си с уговорката да не мърда и нищо да не пипа, а ти ей сега се връщаш... Пет минути по- късно кулминацията е налице: младежът е вкарал такъв фън шуй на бюрото ти, че ако искаш да намериш каквото и да е, ще ти трябва полицейско куче. Грешка - две полицейски кучета. Столът- въртележка, по обясними причини е окуцял, а мониторът на компютъра ти е здраво брониран от самозалепващи листчета. 
Започваш да се питаш какво ли още ще се случи преди края на работния ден... В съзнанието ти изплуват култови кадри от "Годзила" и "Денят на независимостта". Не бързай да се отчайваш. С помощта на няколко ключови канцеларски материала можеш да намериш занимание на момчето си. Поне за няколко часа.  

Най- напред изрови от бюрото си:
- няколко гуми за триене (поне два вида)
- макетно ножче
- моментно лепило
- кабърчета
- перманентни маркери

Най- напред нарежи гумичките с макетния нож (на по- малки и по- големи парчета), според модела на превозното средство. Ако детето ще е автомобилният инженер, по- добре му дай да реже с ножичка. 

Слепете отделните части с капка моментно лепило.


Монтирайте гумите от кабърчета и...  

... вече си имате едно готово камионче!

Комбинирайте и останалите части от гумения конструктор, за да направите още превозни средства. Нарисувайте прозорци и врати с перманентния маркер. Точно такива колички и камиончета няма да намерите в никой магазин. Гаранция! 

NB: Играта не е подходяща за деца на възраст под 4 години, заради опасност от поглъщане на някоя от частите.




Коментари

KalySto каза…
Хи,хи,хи, тъкмо се чудех какво ще го правя моят батко във ваканцията другата седмица.Ще имам предвид идеята ти, но ще драпам със зъби и нокти да го остава на някого преди да го взема с мен :))))
Поли каза…
Забавление за няколко часа? Определено не повече от 30-40 минути и то през цялото време ще трябва да гледам как шофира, да казвам "старт" и "стоп" и дори да шофирам и аз :-)))) Но идеята е страхотна!!!!
Te4eto каза…
Даа, явно Наско е от децата, които се заиграват... наистина идеята си я бива, но за продължителността на ефекта не съм сигурна.
Имам малък (еднодневен) опит от 6 годишен с мен в офиса... решението е далеч от мама, в друг отдел с услужливи лели, които да са склонни да разпечатват и ламинират картинки...
Ама не са се сетили за камиончета!
Green-Eyed Girl каза…
Кали, с баба или дядо винаги е за предпочитане ;)
Поли, какво е един автомобилен състезател без верния си навигатор?!
Тече, тези лели са незаменими и добре, че винаги има поне по една наблизо, която да спасява положението :)

Популярни публикации