Обича ме... не ме обича... * Loves me... loves me not...

Един от дежурните ни разговори с Наско:
"Мамо, да знаеш, че много те обичам!"
"Наистина ли?!"
(утвърдително кимане с глава)
"Ама колко много?"
"Ей тоооооолкова много!" (и детските ръчички в качеството си на любовен метър се раздалечават максимално една от друга).
"И аз те обичам... ама с ей толкова повече."
"Аз пък... аз пък... с още много по толкова."
Предполагам, че и вие често водите у дома разговори като този. Кой кого обича повече, с колко повече и защо... И като деца, и като пораснали все мерим любовта. В сантиметри, в километри ("от Земята до Луната"), в тонове (поне "петстотин хиляди милиона ") или в живо тегло ("колкото цяло стадо мамути"). Все търсим реални физически мерки за нещо толкова нематериално и ефирно каквото е любовта. Материалистът във всеки от нас търси веществени доказателства, следва познатите улики :)))
За да спрем веднъж завинаги с мерките и да подходим по- нетрадиционно към Свети Валентин, решихме да ви покажем една различна и много сърдечна валентинка. Идеята за нея се роди след поканата на Ива да й гостуваме по случай първия рожден ден на блога й. И понеже на рожден ден не се ходи без подарък, ние направихме тази картичка за нея. С ръце и сърце :))

Необходимости:
картон (за предпочитане цветен)
лепило
ножица
маркер
черен молив
бонбончета (или други стимуланти на вдъхновението)
печати (не са задължителни)

Най- напред очертайте с молив ръцете върху картона.

Изрежете внимателно по контура, за да няма "ръбчета". Изрежете и лента от същия картон (приблизителни размери 30х4 см).

Напишете с маркер посланието до любимия човек: "Обичам те..." (върху ръчичката, която ще е най- отпред) и "... толкова мноооого" (по цялото протежение на лентата). Не се притеснявайте, че надписът може да е накриво или буквите да не са равни... В несъвършенствата е чарът на картичката :)

Лапнете един бонбон (или парче шоколад), за да се заредите с още малко търпение и вдъхновение. След това сгънете картонената лента на хармоника. Ето така...

и залепете двата края върху обратната страна на всяка от ръчичките...

Това е. Валентинката ви е готова! По желание можете да я украсите с малки печати или с брокатено лепило. Изненадайте любимия човек с картичка до възглавницата или до чашата с кафе рано сутринта. 

Надяваме се, че идеята ви е харесала и сме успели да ви настроим на любовна вълна :))

Коментари

Unknown каза…
И аз ви обичам ей толковаааааааа многоооооо !
Много оригинално, забавно и мило ...Поздравления за двама с мама, за разтегливо-обичливата картичка, страхотна е идеята!
Прегръдки....еййййй толковааааааааа.......
Miss Emerald каза…
Вели, доказвате за пореден път колко страхотен и творчески тандем сте! Продължавайте все так, а ние ще ви се радваме мнооооооооооого, много! Поздрави и прегръдки!
Поли каза…
Няма втори като вас!Чудесни сте и много ни радвате! Много, по-много, най-много прегръдки от нас!
Donika каза…
Чудни, чудни, чудновати сте вие! Още утре ще я направим тази голяма прегръдка и ние :-)Страхотна идея!
Анонимен каза…
Благодаря ви за страхотните идеи и настроение.
Анонимен каза…
Благодаря ви за страхотните идеи и настроение.
Анонимен каза…
Благодаря ви за страхотните идеи и настроение.
Ariadna каза…
Много ми беше интересно за какво ще използваме бонбона:))) и страшно ми хареса предназначението му. Много интересна и по детски прекрасна картичка. Непременно ще я изпробваме вкъщи. А за "Обичам те!" вкъщи се шегуваме, че ме като латино сериал - повтаряме си го денонощно :)
Анонимен каза…
Страхотни сте отново.

Популярни публикации